Politici met dure auto’s blijken meest roekeloze Belgische chauffeurs

De braafste chauffeurs zitten dan weer achter het stuur van een Koreaanse vierwieler.

Heeft u het tijdens een sessie laagvliegen zien bliksemen in uw achteruitkijkspiegel en heeft u nog geen boete toegekregen, maar wil u al wel graag weten waaraan u zich kunt verwachten? Dan kunt u die berekenen op boetecalculator.be.

Bijzonder handig natuurlijk, maar de site houdt ook statistieken van overtreders bij en daar kunnen we heel wat uit leren. Sommige mensen nemen zich voor hun rijstijl te zullen aanpassen na een boete, anderen hebben zoiets van ‘betalen en verder vlammen’.

De goede voornemens stijgen blijkbaar met het ouder worden. Van de jonge snaken (18 – 20 jaar) geeft 73 procent van de overtreders aan hun rijgedrag te zullen aanpassen na een boete, bij de zestigplussers is dat 93 procent.

Ook tussen de verschillende beroepscategorieën zitten grote verschillen. Een povere 32 procent van de politici geeft aan in de toekomst hun rijstijl te zullen aanpassen. Nog opvallend: ruim 70 procent van deze gekostumeerde heren laat weten dat ze vinden ‘oneerlijk beboet’ te zijn geweest. Van de bediendes geeft 82 procent aan dat ze voortaan beter zullen opletten. Bejaarden zijn de braafsten met 87 procent.

Tot slot over het merk waarmee de overtreders rijden. Bestuurders van de dure merken zullen het minst van al hun rijgedrag aanpassen: McLaren (31 procent), Rolls-Royce (32 procent), Lamborghini (33 procent), Ferrari (38 procent) en Aston Martin en Bentley (40 procent). Bestuurders van auto’s van Koreaanse makelij blijken dan weer de braafste chauffeurs: voor zowel Ssangyong als Kia is dit 89 procent.

Voor zij die zich afvragen waar de wegpiraten met hun Duits premium blijven: BMW (75 procent), Audi (77 procent) en Mercedes (78 procent).

Samengevat: politici met dure auto’s blijken de meest roekeloze chauffeurs, gepensioneerden met hun Koreaanse bakken de braafste.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More