Een agent die meermaals op de vuist ging, is nog altijd agent.

Meermaals is inspecteur F.C. van de politiezone BTC (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) in opspraak gekomen. Zelfs binnen zijn eigen korps. Maar toch komt korpschef Patrick Truyens nog met lauwe maatregelen als een ‘intern onderzoek’. Nochtans zijn er een hele reeks klachten van eenzelfde soort tegen de inspecteur. De man schijnt nogal ‘losse pollekes’ te hebben en lost, na de nodige pinten, een probleem graag op met de vuist.

In 2012 sloeg hij een man een kaaksbeenbreuk omdat die tussenbeide kwam tussen hem en de eigenares van een hamburgertent. De vrouw had hem er op aan gesproken dat het ‘not done’ was om tegen haar kraam te staan wildplassen. In een discussie met enkele klanten haalde onze inspecteur uit met zijn vuisten.

Vorig jaar sloeg hij een jongeman zijn voorste tanden naar binnen omdat die het opnam voor zijn moeder. C. zou op een vulgaire manier tegen haar aan hebben zitten wrijven.

C. vergoedt weliswaar telkens de dokterskosten, maar zou misschien beter wat aan zijn kort lontje laten doen. Ook thuis blijkt de man zich niet te kunnen beheersen, want de ex en haar dochter hebben hun verhaal van geweld over de man. Verschillende bronnen bevestigen de kwalijke reputatie van de inspecteur, maar bij de politie hechten ze blijkbaar meer belang aan de omerta – zoals onlangs nog bleek bij de knokpartij tussen agenten in Antwerpen – dan aan de deontolgische code het beroep van hen eist.

Er wordt een rechtszaak ingeleid door de correctionele rechtbank in Leuven.