Antwerpse agenten vechten met Brusselse collega’s op een politiefeestje in Antwerpen.

Op het Antwerpse Zuid kwam het tot een zware vechtpartij op een informeel feestje van politieagenten. Elke maand is in Café Modeste de vaste afspraak voor een feestje onder agenten. Donderdag kregen de Antwerpse jongens het daar aan de stok met het SIE van Brussel (Speciale Interventie Eskadron). Wat de aanleiding van dit gevecht was, is niet bekend, maar Café Modeste werd zowat kort en klein geslagen.

Het ging hard tegen hard. Er werden zware vuistslagen uitgedeeld, tanden verdwenen uit de politiemonden en trommelvliezen moesten er aan geloven. Toen geüniformeerde interventieploegen ter plaatse kwamen, escaleerde het gevecht. Ook zij moesten er aan geloven en deelden in de klappen.

De Antwerpse politie bevestigt dat er een incident was in het café op het Zuid, maar weet niet of er politieambtenaren bij betrokken waren. Volgens de woordvoerder vielen er enkel lichtgewonden.

De kans dat er aangifte wordt gedaan door één van de agenten is klein. Het is een ongeschreven wet bij de politie dat er géén klacht onder mekaar wordt ingediend, ook al liggen ze met mekaar overhoop. De maandelijkse feestjes in Café Modeste zullen bij deze waarschijnlijk stoppen.

Mocht je één van de dagen een agent met een tand minder tegen komen, dan is dat geen werkongeval.