Politiek en experts komen zondag vervroegd samen

261 besmettingen in de laatste 24 uur.

Het was een bewogen week. Volgens sommige experts is de tweede golf al begonnen. Het gemiddeld aantal besmettingen blijft stijgen. In de laatste 24 uur werden er 261 nieuwe besmettingen geteld. In maart gingen we met 200 besmettingen in lockdown.

Ook vandaag is er alweer een forse stijging van 46,2 procent van het gemiddeld aantal besmettingen opgemeten. Vlaams minister president Jambon heeft aan federaal premier Wilmès gevraagd om de Nationale veiligheidsraad vervroegd bijeen te roepen. Zondagmorgen zal er een overlegcomité worden samengeroepen tussen. “Dit in aanwezigheid van de GEES en experts van de deelstaten om een stand van zaken te krijgen van de gezondheidssituatie in alle delen van ons land. De Nationale Veiligheidsraad kan vervroegd worden in functie van de conclusies”, aldus Wilmès.

In de periode van 8 tot 14 juli kwamen er gemiddeld 127,4 per dag bij. Het aantal besmettingen ligt nu 46,2 procent hoger dan een week eerder. Toen waren dat nog 87 nieuwe besmettingen. Er is nu al elf dagen op rij sprake van een toename. In totaal zijn er nu 63.499 geregistreerde coronagevallen. Gisteren stond dat aantal nog op 63.238. Dat is een verschil van 261.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel stabiel. Het gemiddelde ligt momenteel op 10 (10/07 tot 16/07). Vrijdag werden er in ons land 8 patiënten opgenomen. Donderdag waren dat er 12.

Momenteel liggen er nog 145 Covid-19-patiënten in onze ziekenhuizen. 28 daarvan liggen op de dienst intensieve zorg.
Sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land moesten 17.946 mensen opgenomen. In totaal stierven er 9.800 mensen aan Covid-19. Het gemiddeld aantal overlijdens is gedaald van 1,7 naar 1,6 per dag.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More