Een stuk in de kraag drinken en een schouderklopje krijgen van meneer de politieagent? Het lijkt op een scenario uit ‘Wat Als?’ maar niets is minder waar.

De politie van het Amerikaanse plaatsje Kutztown in Pennsylvania is dringend op zoek naar bierliefhebbers die het onderste uit de kan willen halen. Eens goed beschonken, ben je namelijk het perfecte studieobject voor agenten die de kunst van de verkeerscontrole nog moeten leren. Want een nuchterheidstest afleggen bij een nuchter persoon is net als een leugendetectortest afleggen bij een politicus, het resultaat is allang op voorhand bekend.

De speciale aandacht en training die nodig is tijdens een alcoholcontrole absorbeer je het beste op ladderzatte proefkonijnen. De oproep tot openbare dronkenschap heeft al honderden aanmeldingen opgeleverd en het bericht is ruim tweeduizend keer gedeeld. Je krijgt geen compensatie voor dit uiterst zware vrijwilligerswerk maar de aangeboden drank is wel van het huis.

De testsessie wordt gehouden op 4 april, wat een mogelijke aprilgrap drie dagen eerder onwaarschijnlijk maakt. De deelnemers beschikken naast een schoon strafblad over iemand die zich na de testsessie over hen ontfermt (en brengen best ook een emmer mee).

Zatte BOB en trots erop!

https://www.facebook.com/KutztownPD/posts/1117189375107329

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."