Het vervolg op het meesterwerk uit 1982 heeft even op zich laten wachten. De beroemde sf-thriller vertelt het verhaal van een agent die in een allesbehalve rooskleurige toekomst jaagt op Replicants. De trailer voor het vervolg, Blade Runner 2049, doet vermoeden dat het wachten rijkelijk beloond zal worden.

Blade Runner 2049 speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen in de originele film af. Een jongere Blade Runner ontdekt dat een verborgen geheim wel eens tot het einde van de mensheid zou kunnen leiden. De zoektocht van de nieuwe Blade Runner brengt ons terug naar Rick Deckard (Harrison Ford) die sinds het eerste deel vermist is.

Ford keert als enige acteur uit het origineel terug. Binnenkort zien we de acteur op leeftijd trouwens ook nog eens als Indiana Jones opduiken. Er zijn ook nog rollen weggelegd voor iets strakker in het vel zittend volk zoals daar zijn: Ryan Gosling, Jared Leto en Robin Wright.

De verwachtingen zijn groot, maar de kans is even groot dat regisseur Denis Villeneuve het gewoon weer flikt. We kennen de Canadees nog van topfilms Arrival en Sicario.

De fans kunnen beginnen aftellen, want Blade Runner 2049 wordt in oktober 2017 in Belgische zalen verwacht.