Wat een foefelaars in de koninklijke familie…

Er was eens… een Belgisch prinsje dat stilaan de muren begon op te lopen in quarantaine. Hij moest en zou zijn liefje nog eens zien, die in het verre Spanje vertoefde.

Op een mooie dag nam hij het vliegtuig richting Madrid, van waar hij verder spoorde naar Cordoba, waar zijn liefje woonde.

Het was natuurlijk niet de bedoeling dat zijn ‘ontsnapping’ uit België wereldnieuws werd, maar toen hij besmet bleek met het coronavirus – en bekend geraakte dat hij een feestje had bijgewoond in Spanje – gebeurde dat toch.

De vraag waarop het antwoord uitbleef, was: hoe was prins Joachim tot in Spanje geraakt, in een tijd waar enkel noodzakelijke verplaatsingen zijn toegelaten? Zelfs premier Wilmès wist het niet. Maar ze wilde het ook niet weten. Voor haar was het ‘case closed’.

Het Nieuwsblad is te weten gekomen hoe de vork aan de steel zit, via ‘Spaanse intimi’ van de ouders van Victoria Ortiz Martinez-Sagrera, Joachims liefje. Victoria’s moeder heeft enkele firma’s, en ze maakte voor Joachim een nep arbeidscontract, zodat die in de luchthaven kon laten zien: ‘Kijk eens, ik moet gaan werken’.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.