De Belgische prins veegt niet alleen zijn blauwbloedige voeten aan de corona-maatregelen, hij was blijkbaar ook het probleemkind van de koninklijke familie.

Albert en Paola zetten drie koters op de wereld: Filip, Laurent en Astrid. Astrid, het minst besproken blad van allemaal, stapte in het huwelijksbootje met Lorenz. Ook dit prinselijke paar zorgde voor een nageslacht. Zo werd op 9 december 1991 prins Joachim geboren.

Joachim ligt nu – vooral in Spanje – serieus onder vuur. Afgelopen zondag stapte hij namelijk op het vliegtuig richting Madrid, waarna hij verder spoorde naar Cordoba, om er zijn verloofde Victoria Ortiz Martinez-Sagrera te bezoeken.

Spanje gaat weldra de grenzen weer opengooien, maar momenteel zijn die nog op slot. Niet-essentiële reizen naar Spanje zijn vooralsnog verboden. Hoe Joachim dan toch in Spanje geraakte? Hij maakte iedereen wijs dat hij er op stage moest.

Maar dat is nog niet het ergste. Afgelopen dinsdag werd hij al feestend betrapt, samen met nog 26 andere mensen. Ook dat is verboden: in Spanje mogen maximaal vijftien mensen bijeenkomen in hun ‘bubbel’.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, werd Joachim twee dagen na dat feest ook nog eens ziekjes. Corona… Gezien de incubatieperiode van Covid-19, is het erg onwaarschijnlijk dat hij het virus tijdens dat illegaal feestje opgedaan heeft. Maar de kans is wel groot dat hij er anderen besmette…

Om een lang verhaal kort te maken: Joachim zit momenteel in quarantaine, net als die andere feestvierders. En heel veel Spanjaarden zijn piswoest op hem.

Royaltywatcher Thierry Debels weet dat Joachim ook vroeger al ‘gene gewone’ was. Hij zou agressief, hyperactief en het probleemkind van de familie geweest zijn. Maar we vinden het eigenlijk toch wel geestig wat hij met Bert Anciaux zou uitgestoken hebben. Dat kan je lezen in het document onderaan.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.