De propagandamachine van Laken draait – na 2 maanden stilstand – opnieuw op volle toeren. De koninklijke machine heeft wel een beetje olie nodig, want de communicatie over soldaat Lisa kon beter.

Gisteren kreeg de burger beelden van de “kroonprinses” (een omschrijving die niet eens bestaat). We konden zien dat de prinses aan haar schiethouding moet werken en dat ze niet altijd raak schiet. Volgens de schietinstructeur had ze een keer gemist, zelf gaf ze toe dat ze 2 keer naast het doel had gevuurd.

Wie goed keek, kon zien dat het toneeltje goed ingestudeerd was en dat sommige fragmenten verscheidene keren waren opgenomen. Zoals gesteld: de propagandamachine van Laken heeft lang stilgestaan en zoals alle eigenaars van grote machines weten: de opstart is niet altijd evident.


De grootste flater kwam evenwel bij de omschrijving van de inhoud van de rugzak van soldaatje Elisabeth. Ze had een gasbrandertje bij en een zakmes. En een koplamp…
Een koplamp is een grote lamp aan de voorzijde van een wagen.

Het is zonder twijfel een foute vertaling van de Nederlandsonkundige medewerkers van de communicatiedienst van het paleis.

Een medeleerling van haar bataljon meldde overigens dat de prinses goed kon opschieten met een van haar collega’s. Begin dit jaar nog verscheen de voorspelling van een astrologe dat de prinses dit jaar haar zielsverwant zou vinden…