‘Prisoners’: verbeten emoties

De verkenning van de tragiek.

Op de avond van Thanksgiving verdwijnen twee meisjes spoorloos. De enige aanwijzing leidt naar een camper, maar de zwakbegaafde eigenaar wordt door gebrek aan bewijs al snel vrijgelaten. Keller (Hugh Jackman), de vader van een van hen, besluit het heft in eigen handen te nemen. Inktgrauwe, subliem opgebouwde thriller van Canadees Villeneuve (Incendies, Arrival, Blade Runner 2049), die de kijker meeneemt op een emotioneel zware tocht door een van elk greintje zonlicht gespeend landschap. Het magistrale schimmenspel van cameraman Roger Deakins (Fargo, Skyfall) werd genomineerd voor een Oscar.

Een film waarin het mysterie centraal staat en waarbij de kijker in het ongewisse wordt gelaten en al dan niet valse tips voorgeschoteld krijgt. Prisoners kruipt geleidelijk aan onder je huid, sluipt wat rond je hart, grijpt nu en dan je nekvel en laat je wel eens naar adem happen.

CANVAS / 02 juli, om 21:15 -23:45 : ‘Prisoners’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More