Tijdens zijn moeilijke vier jaren als president kon Trump steeds rekenen op de heilige steun van een 150-tal ‘evangelicals’.

De meesten hebben zich ondertussen neergelegd bij het feit dat Biden nu voortaan de touwtjes in handen heeft. Alleen de 83-jarige Texaanse pastoor Kenneth Copeland gelooft nog steeds niet dat Trump zijn valiezen moet pakken.

Tijdens een dienst op zondag begon hij twee keer aan een zin om daarna in lachen uit te barsten. ‘De media zeggen dat…..’ en ‘De media zeggen dat Joe Biden spreads…’ gevolgd door veertig seconden lang vals schatergelach.

Zijn uithaal is al dagen viraal op twitter en andere sociale media. “Ik daag iedereen hier 41 seconden naar te kijken en mij te overtuigen dat een demonische bezetenheid niet bestaat”, “Jezus Christus, als ik niet beter wist, zou ik denken dat ik naar een sketch van Monthy Python aan het kijken ben”, klinken enkele online reacties.

De tv-predikant is tevens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit jaar, was hij ervan overtuigd dat hij het coronavirus kon ‘wegblazen’ op live tv. “Wind! Almighty! Strong! South wind! Heat! Burn this thing! In the name of Jesus”, klonken zijn exacte woorden.

Het was maar blijkbaar een zwak briesje, daar Texas alleen al 19.000 coronadoden telt.

De man mag dan een wandelende grap zijn, hij heeft door de jaren heel wel een fortuin van 760 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld mede dankzij donaties van gelovige zieltjes. Tja, wie het laatst lacht…

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."