Viroloog triomfeert en gaat in de tegenaanval.

De Antwerpse bedrijfsleider De Kerpel was eind augustus naar de rechter was gestapt omdat volgens hem Marc Van Ranst – met zijn oproep om weg te blijven uit Antwerpen – schade had toegebracht aan de economie. Vandaag trekt hij die aanklacht in. Op het proces dat vandaag werd ingeleid – en waar Van Ranst aanwezig was – laat de Kerpel via zijn advocate Davina Simons weten dat hij de procedure niet meer verder wil zetten. “Dit omwille van de huidige omstandigheden en de tweede golf waarmee we momenteel worden geconfronteerd”, aldus meester Davina Simons op zitting. “Bovendien kunnen we voorlopig ook geen concrete schadebegroting opmaken.” Hij zou nog wel bij zijn standpunt blijven.

Euforie bij het kamp Van Ranst dat meteen wil terugslaan. “Wij vragen een vonnis én een veroordeling voor de rechtsplegingsvergoeding. Het was net de eisende partij die hier roekeloze uitspraken deed en er zelf een polemiek van ging maken op het moment dat hij de Tweet de wereld instuurde en de pers actief ging opzoeken. En nu wil hij stoppen?” Zij spreken van een showproces en komen meteen zelf met een showopmerking: “Op die manier kan de horeca aan de kust binnenkort ook de weerman gaan dagvaarden omdat hij slecht weer voorspelde en er hierdoor minder volk op de terrassen zat”

Marc Van Ranst kroop meteen in zijn Twitter-pen en noemt de hele zaak meelijwekkend. Hij beroept zich op het recht van vrije meningsuiting.