PS wil gratis tampons voor alle Belgische vrouwen

Acht parlementsleden van de Parti Socialiste (PS) hebben een voorstel van resolutie (dat is een aanbeveling aan de regering) ingediend om de producten voor hygiënische bescherming (lees: tampons en maandverband) voor vrouwen kosteloos te maken.

De Franstalige socialisten verwijzen naar Schotland waar dit al het geval is. Concreet willen de kamerleden dat de mogelijkheid onderzocht wordt om die producten voor hygiënische bescherming kosteloos ter beschikking te stellen van alle vrouwen en alle andere betrokkenen, in het bijzonder de mensen die er door hun moeilijke financiële situatie het meest nood aan hebben (vrouwelijke studenten, daklozen, mensen met een laag inkomen enzovoort) en samen met de deelstaten de mogelijkheid te onderzoeken om een doeltreffend circuit uit te bouwen om die producten voor hygiënische bescherming bij maandstonden kosteloos ter beschikking te stellen, waarbij onder meer de apotheken, de centra voor gezinsplanning, de jongerencentra, de scholen en de universiteiten kunnen worden betrokken.

Hoeveel dat zal kosten, zal later becijferd worden. Wat de mannen in ruil krijgen, is ook niet duidelijk…

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More