PVDA beschuldigt kamerlid Michael Freilich van laster en eerroof.

In een interview met De Zondag beschuldigt Freilich de jongerenafdeling van de PVDA – Comac – van antisemitisme. Freilich zegt over bewijzen te beschikken in de vorm van screenshots van websites en Facebook-pagina’s waaruit blijkt dat Comac antisemitisch is.

“Ik lees op de website van Comac dat de banken en de media in joodse handen zijn en dat daar komaf mee gemaakt moet worden. Dat is een gemeenschap beschuldigen op basis van leugens. Dat is wat Hitler ook deed, he. Al wat fout liep, was de schuld van de joden”, zegt Freilich in De Zondag.

Dat vinden zij bij de PVDA natuurlijk niet leuk en noemen het “klinklare leugens”. Woordvoerder Tom De Meester vind dat Michael Freilich de grens van het toelaatbare heeft overschreden. “Onze partij heeft haar wortels in de antifascistische traditie. Het communistische verzet heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden joden gered van vervolging en uitroeiing, terwijl de Vlaams-nationalisten collaboreerden met de nazi’s. Wij hebben van de N-VA geen lessen te leren”, aldus De Meester.

Maar dat maakt op Freilich geen indruk, die gaat verder op dezelfde elan. Hij vindt het jammer dat de PVDA blind is voor de problematiek van antisemitisme in haar eigen midden.

De PVDA dient een klacht in tegen Freilich wegens laster en eerroof.