Nederlandse jongen van 19 overleeft stunt met winkelkarretje niet.

In het Nederlandse Zevenaar liep stoerdoenerij fout af. Enkele jongens hadden een winkelkarretje met spanbanden achter een auto gespannen en wilden een soort van Jackass-stunt uitvoeren. Een jongen van 19 werd daarbij zo ernstig gewond dat de hulpdiensten diensten hem niet konden reanimeren. Men vermoedt dat het karretje een stoeprand heeft geraakt.

Winkelkarretjes dagen op de een of andere manier stoere jongens uit om er wat mee aan te vangen. Youtube staat er bol van. Eén van de bekendste daarvan is de trailer van Jackass The Movie 1 van 2002. Jackass was een bende wacko’s die – aanvankelijk voor voor de camera’s van MTV – de stunts uitprobeerden waarvan je op voorhand wist dat ze niet zouden lukken wegens ‘simpelweg onmogelijk’.

De gevaarlijke puberhumor leidde tot een hype en drie bioscoopfilms. Een tatoeage zetten in een stuiterende jeep, schaatsen op dooiend ijs, een menselijke bowlingbal, zich laten neerschieten in een kogelvrije vest, je kon het zo gek niet bedenken. Tot het té gek werd en één van de ‘acteurs’ het leven liet door voor de camera te koppen met een bowlingbal. Gedaan met lachen.

En toch blijft het vreemd genoeg fascinerend om te kijken naar hoe iemand keihard op z’n bek gaat.

Niet iets om thuis na te spelen dus, zoals dit week-end nog maar eens bleek in Nederland. Hoe dan ook, de opening van Jackass The Movie 1 is en blijft een klassieker.