Hedebouw schiet in ‘De Zondag’ op iedereen die anders is dan hij.

Nu zijn partij uit de boot is gevallen voor de Waalse regering – hoe zou dat nu komen – maakt Raoul Hedebouw, de meester van de marxistische interpretatie, zich kwaad op iedereen die het niet met hem eens is.

In ‘De Zondag’ noemt hij Di Rupo arrogant omdat die nooit of amper een goedendag tegen hem zegt, en N-VA beschuldigt hij ervan een hold up te willen plegen.

“De N-VA heeft helemaal geen mandaat gekregen om het land te splitsen. Toch is die partij een hold-up aan het plegen. Is dat wat de mensen willen? Confederalisme? Ik geloof het niet”,  aldus Hedebouw . De vraag is of hij wél een mandaat heeft gekregen. Daarop antwoordt Hedebouw zonder enige vorm van arrogantie dat hij een zwaargewicht wordt genoemd: “Dat vertellen de mensen he!“ Uiterst bescheiden voegt hij er aan toe dat hij niet gaat zweven: “Ik ben met de bus naar hier gekomen, en ik ga straks met de trein naar Brussel. Ik hoef geen chauffeur. Ik moet onder de mensen kunnen zijn.”

Nu goed, onder mensen zijn betekent nog niet dat je de mening van die mensen deelt. Om dat te weten te komen, moet je de cijfers van de verkiezingen erbij halen en dan blijkt dat in Wallonië slechts 10 mensen op 100 op de zelfde trein van Hedebouw zitten, in Vlaanderen 5 op 100. Enkele procenten vooruitgaan betekent nog niet dat je de grootste bent.

De woedende Hedebouw heeft ons verder te melden dat hij de sympathie van de andere partijen voelt. Reden: “Wij pleiten voor verandering.”

Voor de verandering waar anderen voor staan, bijvoorbeeld Vlaams Belang , heeft hij echter geen begrip. Hedebouw wil dan ook absoluut dat het cordon sanitaire blijft. Hij illustreert het met de volgende democratische conclusie: “Vlaams Belang is geen democratische partij. Dat is extreemrechts, en dus gevaarlijk.”

Hij had het ook zo kunnen zeggen: ‘Uit de uitslag van de verkiezing van 26 mei blijkt dat een kwart van de Vlamingen extreemrechts stemt. Extreemrechts is gevaarlijk. Dus: 1 op 4 Vlamingen zijn gevaarlijk’.