New Yorkse rechter op heterdaad betrapt met slipjes van de buurvrouw in zijn zak.

De Amerikaans rechter Robert Cicale (50) bekende voor zijn collega-rechter in New York dat hij verschillende keren heeft ingebroken bij de buren om daar vrouwenslipjes te stelen.

Ontkennen had weinig zin, want de magistraat werd op heterdaad betrapt. De politie arresteerde hem voor inbraak en vonden in zijn broekzakken enkele gebruikte slipjes die hij uit de wasmand van de buurvrouw had gehaald.

Het was de 23-jarige dochter die de politie had getipt. Zij liep stage op een kantoor waar Cicale als advocaat werkte en liep hem daar tegen het lijf. Ze linkte het gezicht van de buurman meteen aan de vreemde man die ze in haar slaapkamer had zien rondneuzen en verwittigde de politie.

Het was daarna slechts een kwestie van tijd voor dat de ‘slipjesdief’ weer toesloeg. Volgens de advocaat van Cicale zou de gehuwde vader van drie kinderen ondertussen aan zijn psychische problemen hebben gewerkt.

Hij wacht nu thuis op de uitspraak van zijn proces dat op 15 november is. De rechter, die voorwaardelijk vrij is,  kreeg een gps-tracking-apparaatje om zijn doen en laten te controleren.

Leg het maar eens uit thuis.