“Met haar trouwen was de grootste fout uit mijn leven.”

Slagen en verwondingen, diefstal, laster en eerroof, mondelinge bedreigingen, beschadiging van roerende eigendommen en hacking: dat waren klachten die Baraba Sarafian had ingediend tegen de liefde van haar leven. Na 15 maanden droomhuwelijk met haar vriend De Moor, die twee koffiehuizen uitbaat in Gent, was het oorlog.

Sarafian bleek getrouwd met een psychopaat (tenminste als we Sarafian mogen geloven) en de grote comédienne wilde haar gelijk halen in de correctionele rechtbank. Van de 8 aanklachten, hield het Openbaar Ministerie er eentje over: hacking. Sarafian kwam aandraven met een reeks e-mails, chatgesprekken en anonieme getuigen die haar versie van de feiten moesten staven. Maar ook nu maakte de acteerprestaties van Sarafian weinig indruk op de rechters. De Gentse raadkamer zag te weinig onpartijdige aanwijzingen van schuld of zag met name de feiten van vermeende diefstal verjaard.

Er komt dan ook geen rechtszaak en Sarafian moet opdraaien voor de gerechtskosten, ongeveer 1.500 euro. Vooral ondernemer De Moor blijft met stevige kater achter. Nadat hij stevig door de mallemolen van de boekses is gegaan, houdt hij er, naar eigen zeggen, een depressie aan over. “Met haar trouwen was de grootste fout uit mijn leven”, aldus De Moor.

Finita la commedia.

Wij stelden ons deze vraag al eerder, maar je kan je afvragen of een correctionele rechtbank zich met dit soort van flauwekul moet bezighouden. Misschien dat die ernstigere zaken te doen hebben dan de paswoorden-ruzie tussen comédienne en een haar man op te lossen.