Nog geen exitstrategie wel een immuniteitstest.

Professoren van de ULB adviseren de overheid om zo snel mogelijk te onderzoeken wie virusvrij en immuun is, om de economische recessie in te tomen. “Als we het economisch leven straks weer willen herstellen, moeten we bij mensen de angst wegnemen om besmet te geraken bij het uitoefenen van hun job”, zeggen de profs in Het Laatste Nieuws.Volgens hen mag de overheid niet wachten tot er een vaccin is om het vertrouwen te herstellen. ” En dus moet er volgens hen massaal ingezet worden op het testen van immuniteit.”

Het is bekend dat lang niet iedereen zwaar ziek wordt van Covid-19. Een heleboel mensen zijn nauwelijks ziek geweest, maar de kleine klassieke verkoudheid die ze hadden was wel degelijk Covid-19, waardoor ze – minstens tijdelijk – immuun zijn voor de ziekte. Volgens de proffen (twee economen, één microbioloog en één immunoloog) zijn die van goudwaarde voor de economie.

Een test die immuniteit kan opsporen kan je vergelijken met een zwangerschapstest. Er zijn er maar enkele bloeddruppels nodig en het resultaat is snel afleesbaar. In de eerste fase zouden mensen met essentiële beroepen moeten getest worden, om daarna over te schakelen naar het testen van de hele bevolking om de economie te herlanceren. In een later stadium zal onderzocht moeten worden hoe lang een gemiddeld persoon immuun blijft voor Covid-19.

De boodschap is alvast doorgegeven aan de regering-Wilmès.