Binnenkort wordt de reeks over de familie Verhulst op de kijker losgelaten. De avonturen van Gert, Ellen, Viktor en Marie op tv.

Dat is toch speciaal. Luk Alloo vertelde me onlangs nog dat hij in 2016 een dergelijke reeks had voorgesteld, maar dat Gert dat toen niet echt zag zitten. Het kan al eens verkeren…


Ik mocht trouwens al een stukje zien uit de tweede aflevering: hilarisch! We zien Gert die de deur opendoet van de kamer van Marie.


Gert (met zijn typisch Antwerps accent): “Marie, wat is dat hier. Al goed dat de deur naar binnen opengaat, anders lag al die rommel in de gang.”


Nu moeten de kijkers weten – spoiler alert – dat Marie een sloddervos is. Ze heeft ooit de boeken van Marie Kondo gelezen, maar dat was geen succes. Het is zoals met kookboeken: het is niet omdat je de boeken van Pascale, Meus, Piet of Jamie leest, dat je een goede kok wordt.


In ek geval, je ziet in die scène dus Gert die in de kamer van Marie staat tussen de rommel. Eigenlijk is het geen rommel. Voor Gert wel, maar voor Marie niet. Ze houdt gewoon alles bij. Ik ken dat. 


Gert: ”Zeg Marie, ge kunt bijna de vloer zien in uw kamer.” 

Je moet weten dat Gert eigenlijk nooit boos wordt, wel een beetje cynisch. Dat kon ik zelf vaststellen toen ik op zijn vaartuig Evanna was op de verjaardag van de beste koning der Belgen. Hij omschreef me toen als een financiële ramptoerist. Dat is Gertje ten voeten uit, die ik overigens in hoge mate bewonder (en dat is geen cynisme of ironie).

Gert stelt ook voor om alle rommel te verbranden, maar dat is toch een beetje drastisch. Bovendien is dat niet onmiddellijk de beste tip op tv. Het zou dus kunnen dat dit stukje uit de definitieve versie geknipt wordt. 


We zien Gert en Marie dus staan in die kamer van Marie, tussen alle rommel. Ik garandeer het: sublieme televisie. Wat Gert aan dochter Marie wil vragen, mag ik uiteraard nog niet verklappen.