Republikeinse politica zet Democraten te kakken in viraal filmpje (video)

De 38-jarige Afro-Amerikaanse Kimberly Klacik, lid van de Baltimore County Republican Central en kandidaat voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is een doorn in het oog voor vele Democraten, als we de jubelende Twitter-commentaren mogen geloven.

Want haar campagnefilmpje is maar al liefst 9,3 miljoen keer bekeken en 150.000 geretweet. Zelfs de recente anti-Trump speech van Michelle Obama haalt nog eens niet de helft hiervan.

Wat heeft deze straffe politica en moeder van één dan gedaan dat zo bezienswaardig is? Wel, in tegenstelling tot de meeste politici, lult ze geen verhaaltje af van een autocue in de lekker gezellige sfeer van een luxueuze woonkamer, maar toont ze de keiharde koude feiten zoals ze zijn.

Dit door de kijker rechtstreeks te betrekken in de ellende waarmee haar stad Baltimore al jaren mee kampt. Deze Amerikaanse stad is één van de gevaarlijkste plaatsen om te leven. Elke dag wordt er iemand vermoord en de inwoners moeten constant zien te overleven in een omgeving van drugsmisbruik en extreme armoede.

Volgens miss Klacik ligt dit aan het slechte bestuur van de Democraten, dat al 53 jaar aan de gang is. “De slechtste plek voor een zwarte Amerikaan is een door de Democraten gecontroleerde stad”, aldus de pittige dame. Door de kijker met de neus op de feiten te duwen en de bouwvallige woonsten te tonen, stapt ze af van de klassieke formule van het campagnevoeren. Niet alles is rozengeur en maneschijn, zeker niet wanneer er slogans als ‘defund the police’ worden gejoeld aan Democratische kant.

Dit bewijst ze door inwoners van Baltimore zelf eens aan het woord te laten. “Mijn drie zonen zijn hier allemaal vermoord. Zonder de politie zou het nog slechter worden dan het nu al is”, verklaart een zwarte man.

Eén van de politieke tegenstanders van Klacik heeft al gereageerd op het filmpje, door te zeggen dat hij niets kan beamen daar hij niet in deze buurt woont. Nochtans: één beeld zegt meer dan 1000 woorden…

 

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More