Het resultaat mag er zijn, maar anderzijds zonde dat deze klassieke Jap niet gewoon in originele staat hersteld werd.

Wanneer je een klassieker hebt met werk aan, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ‘m weer restaureren, waarbij er gebruik gemaakt wordt van zoveel mogelijk originele onderdelen om de auto weer in de oorspronkelijke staat te brengen.

Maar je kunt ook een zogenaamde restomod toepassen. In dat geval wordt de vierwieler wederom in uitmuntende staat gezet, maar worden er hier en daar wat modificaties toegepast.

Het Bulgaarse Vilner besloot bij deze Datsun 280Z – die in sommige contreien Nissan Fairlady Z gedoopt werd – het laatste toe te passen. De goudkleurige lak werd overspoten in metallic, mat blauw. De koplampen en achterlichten uit 1976 werden vervangen door moderne LED-verlichting, en chromen delen werden ofwel weggelaten, ofwel bruin of zwart gelakt.

In het interieur werd gekozen voor gepatineerd bruin leder met hier en daar blauwe accenten.

We hebben er een beetje gemengde gevoelens bij. Enerzijds mag het resultaat er best zijn, maar anderzijds is het toch jammer dat deze Japanse klassieker niet gewoon weer in zijn oorspronkelijke staat gebracht werd. Het is ook jammer dat, gezien de grondige aanpassingen, de drietrapsautomaat niet meteen vervangen werd door een vinnigere handbak.

Hoe dan ook: de klassieker in modern jasje staat te koop voor 75.000 euro.

1

Image 1 of 27

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.