Het is lang geleden, maar ik heb Riadh Bahri eens in actie gezien in De Senaat. Neen, het is niet wat je denkt.

Hij moet toen een jaar of 20 geweest zijn en hij was toen nog niet aan de slag bij de VRT.

Er was een zitting van jongeren die over diverse heikele onderwerpen zoals migratie debatteerden. Ik zag Riadh bezig en bedacht dat hij een mooie toekomst zou hebben in de politiek.

Uiteindelijk koos hij voor de journalistiek. Hij kan altijd nog woordvoerder worden, zoals Sofie Demeyer. Of Barend Leyts.

Eerlijk: ik zie Riadh graag bezig op het platte scherm omdat hij zo’n atypische journalist is. Dat bleek ook gisteren nog eens tijdens een spannende uitzending van De Slimste Mens. (Het belangrijkste nieuws: we kunnen blijven genieten van de eindeloze benen van Ella, The Flemish Body)

Toen Martine Tanghe (binnenkort eindelijk op pensioen) ooit aan Riadh vroeg hoe de onderhandelingen liepen, beweerde de journalist dat hij maar een onverstaanbaar antwoord had gewauweld omdat hij ook niet wist hoe die onderhandelingen liepen.

Hoe zou hij het ook moeten weten? Het is zoals die hooghartige journalisten die politieke vergaderingen “volgen” terwijl ze de hele dag buiten staan. Ze weten – net zoals jij en ik – niets van wat daar binnen gebeurt.

Wat ik tot slot wel niet goed begrijp is dat Riadh een tijdje op meisjes viel. De laatste keer kreeg hij van een van de meisjes de dringende raad om niet meer zo hardhandig te zijn in bed. Dat was volgens flapuit Riadh een keerpunt in zijn leven. Toen richtte hij zijn aandacht exclusief op mannen…