De producent van het tweede seizoen van de topreeks ‘De Twaalf’ kreeg enkele dagen geleden 110.000 euro steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Daarvoor was er al 75.000 euro scenariosteun.

Het betekent dat het tweede seizoen van de topreeks (officieel: De Twaalf S2) goed opschiet.

Een paar weken geleden kreeg de reeks een opsteker van Ricky Gervais.

“Een van de meest complexe, genuanceerde en beklijvende rechtbankdrama’s die ik ooit heb gezien.” Dat compliment stuurde Ricky Gervais de wereld in nadat hij De Twaalf bekeek op Netflix.

De serie in het kort: twaalf burgers worden opgeroepen om in de jury te zetelen van een assisenproces rond een moordzaak. Hoofdverdachte is de schooldirectrice Frie Palmers. Zij wordt vervolgd voor de moord op haar vriendin achttien jaar geleden, en op haar dochtertje twee jaar geleden

Als acteur, regisseur en schrijver heeft Gervais de succesreeksen The Office, After Life en Derek op zijn actief. Hij noemt De Twaalf “beeldschoon, buitengewoon en rauw. Een studie van menselijkheid en moraliteit. Bravo.”

De makers werken intussen aan een tweede seizoen. Daar kiezen ze volgens de media wellicht voor een nieuwe zaak, en dus ook een nieuwe cast. Dezelfde zaak brengen zou een beetje belachelijk zijn.