Rita Ora trapt op lange tenen van zwarte gemeenschap

Nu wordt Rita Ora beschuldigd van ‘culturele toe-eigening’ en ‘blackfishing’. Benieuwd of ze weldra ook een Facebook- en Instagram-verbod zal krijgen.

Hoe dat komt? Wel, de 29-jarige diva heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze van Albanese komaf is. En blijkbaar dacht het gros van haar fans dat Albanië ergens in Afrika ligt.

Het was een Twitter-Einstein die ontdekte dat dit toch niet zo was. Hij twitterde een foto van de zangeres met haar ouders, en één met Rita Ora die haar lokken in dreadlocks heeft en zo’n kapsel – zo leren we nu ook ineens – enkel is toegelaten voor zwarten.

“Erop uitkomen dat Rita Ora helemaal niet zwart is en haar beide ouders blanke Albanezen zijn, is zo trippy. Ze is aan het blackfishen.”

De post ging rond als een galopperend vuurtje. Heel wat mensen vinden dat Rita Ora zich ten onrechte heeft voorgedaan als ‘zwart’ en dat dit een erg racistische daad is.

Nu is dat nogal idioot natuurlijk. Rita Ora komt er voor uit dat ze van Albanese komaf is. Ze heeft echter nooit beweerd dat Albanië een Afrikaans land is, of dat haar ouders zwart zijn. Haar huid is licht getaand, zoals dat wel meer het geval is bij Zuid-Europese mensen. En dat ze niet wist dat het bij wet verboden is voor niet-zwarte mensen om dreadlocks te hebben, dat kan je haar ook niet echt verwijten.

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More