Het ook bij de Belgische vakantiegangers populaire RUI Hotels & Resorts is begonnen met de heropening van al haar all inclusive resorts in Spanje. Tegen de eerste week van juli moeten ze operationeel zijn.

Door de lockdown zag de Spaanse hotelketen zich verplicht om alle hotels wereldwijd (50 in 15 landen) te sluiten, maar nu de Spaanse grenzen weer open gaan op 21 juni, zet men alles in het werk om alvast een aantal Spaanse vestigingen te heropenen. RIU heropent tegen de eerste week van juli 15 hotels, en dan zowel op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Mallorca en Fermentera, alsook in Cadiz, Malaga en Madrid.

RIU, verbonden aan de TUI groep, zal daarbij de nodige veiligheids – en gezondheidsmaatrgelen naar aanleiding van de corona crisis in acht nemen.

De groep neemt in oktober ook het nieuwe Hotel Riu Palace Santa Maria op het eiland Sal (Kaapverdië) in gebruik, gevolgd door het Hotel Riu Plaza Fisherman’s Wharf in San Francisco, het Hotel Riu Dubai en het Riu Plaza stadshotel in Londen.