Ergens in de jaren tachtig trok de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven naar Hollywood. Een paar jaar later, in 1987, beleefde hij zijn internationale doorbraak met de actieknaller RoboCop.

Waarom deze originele versie nog veruit steeds de beste is, kan je hier lezen. De reboot leek een ordinaire poging tot makkelijk cashen en werd bijgevolg ook links gelaten door de fans aan de box-office. 

De rechtstreekse sequel op Paul Verhoevens satirische sciencefiction-klassieker hoopt daar verandering in te brengen. Net als bij de nieuwe Terminator-film loopt het verhaal verder na de gebeurtenissen van de originele versie.  Het is dan ook geen toeval dat het script in handen is van Justin Rhodes, de coscenarist van Tim Millers Terminator-sequel.

Regisseur Neill Blomkamp heeft de eer gekregen om er een degelijk (en hopelijk weer bloederig) vervolg op te maken.  Blomkamp nam eerder sf-klassiekers als District 9, Elysium en Chappie voor zijn rekening. Het verhaal gaat over RoboCops terugkeer om de stad Detroit nogmaals van misdaad en corruptie te redden.

“Bitches leave.”

 

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."