Het overlijden van Rosie, de echtgenote van Rocco Granata, net voor de zomervakantie heeft praktische gevolgen voor de talrijke vennootschappen van de zanger. Rosie was immers bestuurder in heel wat firma’s van haar man.

In enkele aktes konden we lezen dat haar plaats werd ingenomen door Samuel (Sam of Sammy) en/of Jessica, de kinderen van het paar.

Het vermogen van Rocco stabiliseerde zich de laatste tijd rond de 6 miljoen euro via de holding Famigra.

Er zijn meerderheidsparticipaties in Cardinal Records, NV Rocco Granata, Granimmo, Tomychri en Granata Music Editions.

Recent was er ook een fusie tussen Granimmo en Tomychri. Het lijkt erop dat het overlijden van Rosie de zanger tot een stroomlijning van zijn zakelijke belangen dwingt.

Met een vermogen van 6 miljoen euro blijft Rocco in elk geval in de top 10 staan van meest succesvolle zangers in Vlaanderen.

Van de single ‘Marina’ (1959) zijn er wereldwijd meer dan duizend versies verschenen. De totale verkoop van de single, in alle versies en talen, bedraagt ondertussen meer dan honderd miljoen stuks. Van de originele (Italiaanse) versie werden in 1960 meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Ondertussen zijn er van de originele versie meer dan zes miljoen verkocht. Rocco had in 1963 met het Duitstalige Buona Notte Bambino een grote hit.

In 1989 liet Rocco Granata een newbeatversie van ‘Marina’ maken, waarvan er in Duitsland meer dan twee miljoen exemplaren verkocht werden. In 1964 begint hij zijn eigen platenfirma, Cardinal Records. Hij produceerde artiesten als Louis Neefs, Will Ferdy, Jacques Raymond en Sarah Bettens. Rocco Granata behaalde zelf ook nog hits in binnen- en buitenland met liedjes als ‘Zomersproetjes’ en ‘Jessica en vele andere’. Hij bracht ongeveer 60 albums uit in zijn carrière.

Rocco Granata wordt niet gecategoriseerd onder de artiesten die meer dan honderd miljoen albums/singles verkocht hebben aangezien enkel rekening wordt gehouden met de verkoopcijfers van de originele versies van de singles en remixen.