Tegenwoordig moet iedereen een SUV hebben en dus moet je als constructeur wat unieks verzinnen om op te vallen tussen de menigte.

Eigenlijk heeft Range Rover al sinds de jaren zeventig zoiets als een SUV. Maar het was pas nadat BMW in 2000 met de X5 kwam, dat andere merken volgden. De ‘nieuwe’ carrosserievariant verliet vlotjes de toonzalen.

Toen Porsche – toen nog het sportwagenmerk bij uitstek – in 2003 met de Cayenne op de markt kwam, kon die op meer verontwaardiging dan lof rekenen. Maar verkopen deed-ie wel.

Het ene luxemerk na het andere volgde. Alfa Romeo, Maserati, Bentley en zelfs Lamborghini hebben tegenwoordig een SUV.

En dus kon hét luxemerk bij uitstek, Rolls-Royce, natuurlijk niet achterblijven. De Britse constructeur – waar BMW tegenwoordig de plak zwaait – is namelijk volop bezig aan de Cullinan. Die naam is overigens niet random verzonnen: de Cullinan is de grootste ongeslepen diamant die tot nu toe op deze aardkloot werd gevonden.

Hoe die Cullinan er gaat uitzien weten we nog niet helemaal. Uit enkele spyshots kunnen we afleiden dat het waarschijnlijk een soort van hoog op de poten staande Phantom gaat worden, maar dan met een grote kofferruimte.

Maar nu gaf Rolls-Royce een teaser vrij. De Cullinan zal (optioneel?) uitgerust worden met de Cullinan Viewing Site. Twee klapstoeltjes en een tafel op de kofferklep, zodat u en uw geliefde na een dagje bergklieven comfortabel kunnen genieten van het uitzicht van uw bestemming.

Hier beelden van een gecamoufleerde Cullinan:

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.