Ronde van Frankrijk 2021 met een week vervroegd

De start van de Ronde van Frankrijk 2021 wordt met een week vervroegd, zodat er geen overlapping ontstaat met de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Tokio. Deze laatste wordt op 24 juli gereden. De Tour de France begint nu op 26 juni en eindigt op 18 juli, zes dagen voor de Olympische wegrace dus.

Origineel zou De Tour op 2 juli in Kopenhagen van start gaan, maar dat gaat niet door. Omdat Kopenhagen ook gaststad van het EK Voetbal is, weigerde ze het verzoek van ASO om er de Tour een weekje vroeger te laten starten. Er wordt nu onderhandeld om de Tour in 2022 in Kopenhagen van start te laten gaan.

Er was sprake om de start van de Tour volgend jaar dan maar in Bretagne te laten plaatsvinden, maar thans wordt ook de mogelijkheid van een start in Groot-Brittannië geopperd.

Naast de Tour wordt ook de Ronde van Spanje met een weekje vervroegd. Deze start nu op 14 augustus 2021 en eindigt op 5 september. Op die manier ontstaat er een vlottere overgang naar het Europees Kampioenschap dat doorgaat in het weekend van 11 september, alsook naar het WK dat doorgaat van 18 tot 26 september.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More