Rondreizend labo in de Tour de France

Een langs het parcours meereizend labo moet de renners behoeden voor corona-perikelen

De Tour de France zal er tijdens de komende editie, gepland van 29 augustus tot 20 september aanstaande en met start in Nice, alles aan doen om niets aan het corona-toeval over te laten en de renners zo goed mogelijk te beschermen.

Zo zal er een mobiel laboratorium meereizen langs het parcours in Frankrijk. Het zal zich uitsluitend op de renners concentreren, en daarnaast worden er ook urgentieverpleegsters aangesteld zodat er snel kan ingegrepen worden bij een eventueel noodgeval. 

Alle personen die een geacccrediteerde toegang tot de Tour de France krijgen, zullen in de vijf dagen voor de start een corona test moeten ondergaan.

Vorig jaar werd de Colombiaan Egan Bernal eindwinnaar van de Tour de France, het grootste wielerevenement ter wereld. Geraint Thomas en Steven Kruijswijk completeerden het podium in Parijs. Afwachten wat het wordt met de 107de editie, want in tegenstelling tot andere jaren verschijnen de renners aan de start met amper wedstrijdritme in de benen.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More