De leden van de koninklijke familie van België associeer je niet onmidddellijk met zwartwerk, maar schijn bedriegt. Op het dak van de koning werden ooit zwartwerkers gevonden. Uiteraard werden die zwartwerkers niet door de koning aangeworven, maar door een firma die in opdracht van de Regie der Gebouwen werkte.
Volgens kapitein-ter-zee Noël Vaessen, die vanaf 1993 tot eind de jaren 90 voor Albert II zijn jongste zoon Laurent moest begeleiden, zijn de royals zelf ook niet vies van een beetje zwartwerk. Zo deed Astrid eens beroep op prestaties van werknemers buiten de officiële uren. Dat was goedkoper. Vaessen: “Het personeel van de Civiele Lijst werkt ook wel eens in het zwart.”

En ook Laurent had niet goed geluisterd naar zijn adviseur. Volgens Humo ging de prins zelfs nog een stapje verder. Hij bedreigde ook zijn huispersoneel, betaalde geen overuren, was niet vies van zwartwerk en zou buitenlandse werknemers zelfs met uitzetting uit het land onder druk zetten.

De strafste verklaring krijgen we van een medewerker van het Hof. Volgens die persoon doet Mathilde soms beroep op schoonheidsspecialisten die naar Laken of Brussel moeten komen. Die personen zouden uitzonderlijk wel eens in het zwart betaald worden. Het toont volgens die medewerker alleen maar aan dat Mathilde een echte Belgische is. Als de informatie klopt, toont het vooral aan dat ethische principes al eens met de koninklijke voeten getreden worden…