Ruiten kinderkribbe sneuvelen, molotovcocktail naar de brandweer

Brusselse hangjongeren spelen oorlogje met de politie.

Ons land wordt weer gedwongen om zich de rol van politiestaat aan te meten. Nog niet zo lang geleden leerden we in onze winkelstraten leven met zwaar bewapende militairen die er patrouilleerden om terroristen af te schrikken. Vandaag kan je ‘s nachts in Antwerpen van je sokken worden gereden door zwaar bepansterde bearcats die de drugsmaffia te bestrijden (alweer een nieuw schietincident in Deurne) en in Brussel trekken hangjongeren een spoor van vernieling op hun tocht van de verveling.

Omstreeks 21.20 uur zaterdagavond kreeg de Brusselse politie oproepen dat jongeren de ruiten van een kinderkribbe aan het inslaan waren aan Nieuwland in de Marollen. Even later staken ze in diezelfde buurt meerdere vuilnisbakken en voertuigen in brand. Wanneer de brandweer toekwam rond 21.35 uur werden die bekogeld met molotovcocktails Er werd versterking opgeroepen en het waterkanon stond standby om de onruststokers af te koelen. Een dag eerder waren er ook al problemen. Jongeren gooiden stenen naar vier politievoertuigen. Drie minderjaringen werden opgepakt. Een uur later liepen ze alweer vrij rond.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More