Runningmate van Joe Biden is een zwarte vrouw

Trump: “Ze is vreselijk.”

Aan de andere kant van de grote plas, spelen twee bejaarde kerels een kinderachtig spelletje om baas te kunnen worden van (wellicht) het machtigste land ter wereld. De verkiezingen komen eraan, het modder staat klaar om naar mekaar te gooien.

Joe Biden heeft Kamala Harris gekozen als running mate. Daar is president Trump niet erg over te spreken. Hij vindt Harris zelfs ‘het vreselijkste lid’ van de Senaat. “Zij was de gemeenste, vreselijkste, meest respectloze van iedereen in de Senaat”, zei Trump nog over de tijd waarin ze het de conservatieve opperrechter Brett Kavanaugh heel lastig maakte toen er verhalen over diens seksuele wangedrag naar buiten kwam.

Maar Harris is voor de zogenaamde progressieve Biden de ideale keuze. Zij is niet alleen een vrouw, maar ook nog zwart. Politiek correcter kan je dezer dagen niet zijn. Als je bedenkt dat Biden al 78 is, zou ze straks wel eens de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten van Amerika kunnen worden.

Harris zei vereerd te zijn met haar rol en te zullen doen wat nodig is om Biden president te maken. “Joe Biden kan het Amerikaanse volk verenigen omdat hij al zijn hele leven voor ons heeft gestreden. En als president zal hij bouwen aan een Amerika dat voldoet aan onze idealen.”

Daar denkt Trump heel anders over. Hij tweette meteen een vlijmscherp campagnefilmpje waarin Harris en Biden worden onderuit gehaald. “Kamala Harris stelde zich kandidaat als president door radicaal links te gaan, Bernies plan voor gesocialiseerde gezondheidszorg te omarmen, tot biljoenen nieuwe belastingen op te roepen, Joe Biden aan te vallen voor racistische beleidsmaatregelen. Kiezers wezen Harris af; ze waren slim genoeg om te zien dat ze nep is. Maar Joe Biden niet. Hij is niet zo slim. Hij noemt zichzelf een overgangskandidaat. Hij geeft de teugels door aan Kamala, terwijl ze samen radicaal links omarmen. Trage Joe en valse Kamala: perfect samen, verkeerd voor Amerika.”

Duidelijk is hij wel, Donald Trump, maar promotie voor de democratie kan je het bezwaarlijk noemen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More