Rusland is het eerste land dat een coronavaccin registreert

Maar werkt het?

Poetin mocht de blijde boodschap brengen en vertelde vol trots aan de wijde wereld dat Rusland een vaccin tegen het nieuwe coroanavirus heeft. De nieuwszender Sputnik meldde dat het om een vaccin gaat dat is ontwikkeld door onderzoeksinstituut Gamaleja in samenwerking met onderzoekers van het ministerie van Defensie en dat ze een patent hebben.

Of het werkt en betrouwbaar is, kan moeilijk worden beoordeeld, omdat Rusland de onderzoeksgegevens niet heeft gedeeld met wetenschappers in andere landen. Veel wetenschappers zijn dan ook sceptisch over de snelheid waarmee Rusland met een vaccin komt.

Maar, Poetin laat weten dat ook een dochter van hem het vaccin heeft gehad. Het vaccin werkt “redelijk goed” en “vormt een stabiele immuniteit tegen het virus” aldus Poetin. Dat klinkt niet echt overtuigend.

Ze gaan alvast beginnen met een massaproductie van het spul zodat er zo snel mogelijk, zo massaal mogelijk kan worden gevaccineerd.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More