Eindelijk vrij, nog 110 in zijn broekzak, maar…

Dominique Alderweireld (70) die bekend en berucht werd met het organiseren van seksfeestejes voor IMF-topman Dominque Strauss-Kahn, zit volledig aan de grond. In maart vorig jaar werd hij aangehouden voor het aanzetten tot prostitutie, pooierschap en een hele reeks zaakjes met een geurtje. Gevolg is dat zijn bars dicht zijn, zijn rekeningen geblokkeerd en dat hij nog 9 maanden huur moet aan zijn huisbaas.

Alderweireld had een reeks bordelen in Kuurne en Ronse en Doornik. Hij liep tegen de lamp omdat hij de toenmalige topman van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn, een paar pleziertjes had bezorgd. Ze werden echter beiden vrijgesproken. Jammer genoeg voor Alderweireld ging men verder graven en liep hij als pooier toch nog tegen de lamp. Niet verwonderlijk want  in 2014 was hij al eens tot 5 jaar veroordeeld voor soortgelijke feiten.

De player staat dus op straat met – naar eigen zeggen – 110 euro in zijn zak. Toch heeft de 70-jarige nog wilde plannen. Legaal dan wel, deze keer. Alderweireld is van plan een reeks tavernes en brasseriën te openen onder de naam ‘Chez Dodo la Saumure’, geheel in maffiasfeer. Alderweireld zou een groot bewonderaar van Al Capone zijn. Van ironie gesproken!

Hoe hij dat met zijn 110 euro uit de grond gaat stampen, is de vraag. Wellicht heeft hij toch nog een paar contacten aan wie hij een voorstel kan doen dat ze niet kunnen weigeren.