’s Werelds jongste dj is amper vier jaar oud (video)

Er wordt weleens spottend gezegd dat dj spelen op een festival kinderspel is. Een USB-stick inpluggen, aan wat knopjes draaien en schudden met dat hoofdje maar.

Of komt er veel meer aan te pas en kan je er niet vroeg genoeg aan beginnen om ervaring op te doen? Misschien dat Archie Norbury het antwoord wel weet.

Hij slaagde er immers in om de titel Youngest Club DJ binnen te rijven op een leeftijd van 4 jaar en 130 dagen. Om recht te hebben op deze titel moest hij van de Guinness World Records organisatie, een volledig uur lang een dj-set spelen en dat voor een publiek van minstens 20 mensen minus de paardenkop.

Hold my papfles, zei Archie en hij swingde de pannen van het dak in de Hong Kong nachtclub Bungalow. Hiermee verbrijzelde hij het record van het Zuid-Afrikaantje DJ Arch Junior die de titel opeiste tijdens zijn vijfde levensjaar.

Sindsdien heeft de kleine Brit al op allerlei bekende festivals een acte de présence mogen doen en zelfs samen mogen optreden met de bekende Ragga Twins. 

Zijn opvallendste optreden tot nu toe was het Raver Tots Festival in Essex waar maar liefst 7000 festivalgangers uit de bol gingen.

Het is dankzij zijn vader dat DJ Archie de microbe te pakken kreeg en met 20.000 volgers reeds op zijn Instagram, krijgen consorten als Dimitri Vegas en Like Mike concurrentie van de snotneusachtige soort.

Nu maar hopen dat hij zijn verhoogje aan het dj-paneel niet vergeet, anders ziet hij die handjes echt nooit.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More