’s Werelds langste golfbaan is maar liefst 1365 kilometers lang (video)

Als het op golfen aankomt, gaat er hier op de P-redactie meteen een belletje rinkelen.

Namelijk een flashback met als inhoud de immer ravissante golfster Paige Spiranac. Maar ook met haar gespierde benen zal ze moeilijkheden hebben om de volgende golfbaan in één partij uit te spelen. Want Nullarbor Links ligt in het bloedhete Australië  en is de langste golfbaan ter wereld. Niet zo bijzonder zou je denken, als alle holes gewoon erg lang zijn. Dit is echter niet het geval. Niet de holes maar de afstand tussen de holes, maakt deze golfbaan zo bijzonder.

De gemiddelde afstand tussen iedere hole is ongeveer 66 kilometer, maar de langste afstand is maar liefst 200 kilometer. Het is dan ook aangeraden je niet te verplaatsen met een ordinair golfwagentje (ook al heeft deze superheldenkwaliteiten), maar met een stevige 4×4. Want een wedstrijdje uitspelen over een lengte van 1365 kilometers moet gepaard gaan met de nodige voorbereiding.

Deze 18-holes golfbaan is verspreid over Zuid-Australië. De eerste twee holes zijn in Kalgoorlie en hier haal je tevens je scorekaart op. Na elke hole rij je met de auto naar de volgende.

Op de par-3s is er meestal alleen een teebox en green, op de langere holes is er wel een fairway. De rest bestaat uit bossen, struikgewassen of droge vlaktes. Hou de waarschuwingsbordjes goed in de gaten want je speelt uiteraard down under, thuisbasis van de dodelijkste insecten en spinnen ter wereld.  

Nadat je een hole hebt gespeeld, haal je op een aangegeven locatie een stempel als bewijs. Uiteindelijk ontvang je in Ceduna het ‘Nullarbor Links Certificate’ als bewijs van je straffe prestatie. Van een uitdagende roadtrip gesproken.

Mocht je het gevaarte in één poging willen tackelen, dan zijn er zo’n vijf dagen nodig en gemiddeld 72 slagen. Nu nog een sukkelaar zoeken om je te assisteren als caddie.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More