Ook al heeft ze zelf haar moorddadige activiteiten ontkend.

In Mexico zijn er heel wat mensen die hun dagelijkse taco’s verdienen in de criminele sector. Er zijn nogal wat ‘groothandelaars’ in drugs, en die komen onderling niet zo goed met elkaar overeen. Legt iemand van de ene drugsfirma een heerschap van de concurrentie een strobreed in de weg, dan moet die eraan. Sommigen doen dat zelf, anderen huren heuse moordpeletons in om zo’n klus te klaren.

Eén van de leiders van zo’n moordpeleton was José Rodrigo Aréchiga Gamboa, tot die op een minder mooie dag in de boeien werd geslagen. Zijn liefje, Claudia Ochoa Félix, nam vervolgens de leiding over.

Claudia Ochoa Félix was best een bom, en dat had ze zelf ook wel door. Officieel verdiende ze haar kost als influencer op social media. En hoewel ze steeds haar deelname aan criminele activiteiten ontkende pakte ze geregeld uit met het stevig arsenaal wapens dat ze in huis had.

Claudia had niet alleen heel wat volgers, maar ook veel vijanden. Nabestaanden van heren die door haar toedoen het loodje legden, voornamelijk. Ze werd op 14 september dood aangetroffen in haar privé-optrekje in Culiacan.

De dokter die haar doodsoorzaak vaststelde, liet weten dat ze stikte, allicht als gevolg van een overdosis drugs.

Er zal echter nog bijkomend onderzoek verricht worden, aangezien men peinst dat iemand haar een handje hielp bij het stikken en/of het toedienen van die overdosis.

1

Image 1 of 8

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.