Sagan wil excuses van Van Aert

“Anders ik niet meer praat met hem.”

De slovaak Peter Sagan ziet niet in wat hij fout heeft gedaan. Wat hij wel weet is dat Wout Van Aert hem beledigd heeft, en dat pikt hij niet. In de elfde Tourrit, werd Sagan gedeclasseerd na een duw aan Wout van Aert. Vandaag vindt hij dat zijn beweging niet gevaarlijk was.

“Of ik had moeten stoppen met trappen? We spreken over een sprint. Als ik 100 meter voor de finish moet remmen, kan ik beter thuis blijven. En of ik erover ga babbelen met Wout? Hij beschuldigde mij aan de finish. Als hij zijn excuses aanbiedt, wil ik nog met hem praten. Anders niet.”, aldus de Slovaak die naar onze bescheiden mening dringend toe is aan een bril.

Van Aert is uiteraard een heel andere mening toegedaan. “Het was zeker gevaarlijk en ongeoorloofd wat Peter deed, in mijn ogen is hij terecht gediskwalificeerd. Gelukkig zat ik stevig op mijn fiets, stabiel, maar voor hetzelfde geld val ik wel. Hij probeert een gaatje te creëren waar er geen is. Ik voelde hem totaal niet komen en daarom schrok ik ook zo hard. Ik raakte mijn cadans volledig kwijt in de laatste 50 meter.”

De reactie van Sagan daarop is kleinerend: “Van Aert moet nog veel leren in de sprint.” De frustratie spat open als een overrijpe puist.

Van Aert besloot om niet meer te reageren.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More