We weten allemaal dat een glaasje achterover slaan best wel gezellig kan zijn. Als jij af en toe eens een wijntje met je partner drinkt, ben je goed bezig! Het doet blijkbaar wonderen voor je relatie.

Uit een studie van de Universiteit van Michigan blijkt dat samen met je partner een glaasje wijn drinken heel goed is voor je relatie. Samen met je partner af en toe een flesje wijn opentrekken zorgt er dus voor dat je op lange termijn een betere relatie hebt.

De onderzoekers bekeken de drinkgewoontes van zo’n 2700 getrouwde koppels en welk effect ze hadden op de relatie. Zo onderzocht men hoe vaak ze iets samen gingen drinken en vroegen hoe kritisch, veeleisend of irritant zij hun partner vonden.

Wat blijkt: vooral vrouwen voelde zich gelukkiger als ze regelmatig alcohol dronken met hun partner. We moeten wel meegeven dat het vooral 50-plussers zijn die gelukkiger in hun relatie staan als ze samen drinken. Je hebt dus misschien nog wat tijd om je partner aan te zetten tot het consumeren van een glaasje alcohol.

De onderzoekers geven nog wel mee dat het niet gaat om hoeveel je drinkt, maar óf je samen drinkt. Misschien ook nog goed om in gedachte te houden: die romantisch bedoelde massage loopt niet altijd even succesvol als je net iets te veel alcohol in het lichaam hebt. Maar we worden er wel gelukkiger van!