Sarah wil geen blanken meer in beeldbank van Brugse musea

Heibel in Brugge omwille van een oproep van Sarah van de Musea Brugge. Sarah wil de beeldbank van de musea uitbreiden en heeft nieuwe kiekjes nodig die gemaakt zulllen worden door fotografe Ine.

Alleen mogen de blanke Bruggelingen zich niet aanmelden. Er zijn immers al voldoende foto’s van dergelijke personen in de Brugse beeldbank.

Sarah zou liever gekleurde ‘huidtypes’ zien voor de fotoshoot in het Groeninge- of Gruuthusemuseum. De foto’s van de personen worden overigens zonder mondmasker gemaakt.

Sarah: “Volgende doelgroepen willen we graag in deze shoot zien te verwerken: alle huidtypes, behalve Kaukasische, want die hebben we al voldoende vertegenwoordigd in onze beeldbank. Mensen van diverse religies, althans diegene die het zichtbaar veruiterlijken door middel van hoofddoeken, tulbanden, boerka’s, keppels… We willen graag het cliché doorbreken van hetero koppeltjes met kinderen, dus zeker ook graag de holebigemeenschap betrekken, mét kinderen. Ook transgenders zijn uiteraard van harte welkom.“

Ook de timing van de oproep is merkwaardig. Volgens sommige virologen zitten we immers met een uiterst gevaarlijk nieuw virus dat vereist dat we zo weinig mogelijk contact hebben met elkaar.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More