Schaamteloze Kristien Hemmerechts vraagt aan alle Emma’s om laatste boek te kopen

Schrijfster Christien Hemmerechts, beter gekend als Kristien, heeft een nieuwe roman uit en dat zal iedereen geweten hebben.

Op de Vlaamse en Nederlandse televisie mocht ze schaamteloos reclame maken voor het nieuwe probeersel ‘Ik ben Emma’. Opvallend is dat Christien een oproep deed op de VRT. Ze vroeg aan alle Emma’s om haar nieuws meesterwerk te kopen.

Zou de schrijfster geld nodig hebben? De cijfers van haar vennootschap zijn in elk geval niet echt denderend. In het laatste boekjaar (afgesloten op 31 maart 2019) werd een winstje van amper 901 euro gemaakt. Dat verklaart allicht de merkwaardige oproep.

Toch moeten we Christien bewonderen. Ze is een van de weinige Vlaamse auteurs die ooit zwart op wit schreef dat koning Filip een homoseksueel is. De romancière laat in ‘Een jaar als (g)een ander’ een bron met informatie over de royals aan het woord. Volgens die bron zijn homo’s wel goede vaders. Dat weten we dan ook weer.

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More