Schande, mijnheer Jambon, schande! (video)

Minister-president Jambon speelt ‘Angry Birds2’ terwijl de oppositie struikelt over het achterhouden van de begrotingstabellen.

Jambon neemt het minister-presidentschap blijkbaar op als een spelletje en riskeert hiermee het label van Jan-mijn-voeten te krijgen. De oppositie struikelde al over de uitschuiver van Jambon die gisteren op een sponsoretentje meedeelde dat hij de begrotingscijfers niet wilde meedelen. Vandaag zit ‘sterke Jan’ een spelletje te spelen, terwijl vooraan iemand uit eigen rangen ‘debatteert’ over eigen beslissingen en onderwerpen.


De oppostie was dan al opgestapt, na een kinderachtig gekibbel dat een parlement onwaardig is. Zij verwijten Jambon dat hij niet met cijfers komt zodat hij het niet hoeft te hebben over besparingen. De oppostitiepartijen zwaaien met een reglement waarin staat dat er naast het debat over de regeerverklaring ook over de begroting wordt gesproken.

De eminente grijsaards lieten zich daarop verleiden tot wat heen en weer geroep. “Een parlementair reglement is vaak vatbaar voor interpretatie”, zo luidt het. Wat niet voor interpretatie vatbaar is, is dat een premier van Vlaanderen Angry Birds 2 op zijn smartphone zit te spelen terwijl hij ‘aan het werk’ is.

Of dat dacht je maar, want ook hiervoor heeft kabinet-Jambon een uitleg. “Het is niet omdat de minister-president een telefoonspelletje speelt, dat hij niet luistert”, was hun antwoord.

Hebben de onderhandelingen daarom zo lang geduurd ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More