“Verminderde zelfredzaamheid” met drie bolides in de garage.

Davit Berisa (45) zou je een professionele crimineel kunnen noemen. Berisa is Kroaat, heeft een adres in Londen en eentje in Buggenhout. Samen met zijn ex-schoonvader bouwde hij een crimineel netwerk uit. Zijn core-business was een sigarettensmokkel dat hem wekelijks 65.000 euro opleverde. De zware jongen verkocht echter niet alleen sigaretjes, hij organiseerde ook een wapentransport tussen Oost-Europa en Frankrijk en hield zich ook nog eens tussendoor bezig met drugshandel. Leveranciers betaalde hij met vals geld dat hij in Napels liet drukken.

Met deze CV zat hij uiteraard niet tegenover de ambtenaar van het OCMW, wel met een enkele vervalste attesten, die erin gingen als koek. Een goed verhaal opent in Vlaanderen blijkbaar vele deuren, want Berisa trok enkele maanden een OCMW-uitkering en kreeg twee jaar lang een uitkering van de FOD Sociale Zekerheid. De Kroaat kreeg die uitkering omdat hij zich moeilijk kon verplaatsen. “Verminderde zelfredzaamheid” heet dat officieel, maar er stonden wel drie bolides in de garage waaronder een Jaguar en een Lamborghini.

Mooie liedjes duren meestal niet lang, Berisa is gisteren veroordeeld tot 10 jaar cel. Voortaan betaalt de staat kost en inwoon voor hem in de gevanbgneis van de Begijnenstraat.