Is je kleine kerel of meid zot van alles wat rijdt op vier wielen?

Kijk, je kan de kleine pagadder een paar Matchbox-wagentjes schenken maar dat wordt ook afgezaagd na een tijdje. Als je er wat warmer bijzit dan de gemiddelde huisvader, kan je ook opteren voor een grotere versie: een ware klassieker in een modern jasje. We hebben het hier niet over een wagentje met trappedalen, maar een elektrisch aangedreven mini-Bugatti.

De Bugatti Baby II is een 3/4-schaalversie van de iconische Bugatti Type 35. De 230 kg zware Baby II wordt voortgestuwd door een elektrische motor ( 2,8kWh batterij) en heeft regeneratieve remmen. De carrosserie is een 3D-geprinte versie die alle details van de Bugatti Type 35 probeert na te bootsen, de banden zijn van Michelin, het Bugatti-embleem is van zilver. Bovendien is de raceauto een knipoog naar een originele ‘kiddie-car’ van Ettore Bugatti zelf. Bij de aankoop hoort een zogenaamde speed key, hetzelfde type als van de ‘volwassen’ Bugatti’s. Hiermee wordt de snelheidsbegrenzer uitgeschakeld en zo’n 10kW aan extra power aangesproken.

Je kan dus zeggen dat de prijs van 33.000 euro verantwoord is. Naar het schijnt zouden alle 500 beschikbare exemplaren al deur uit zijn. Maar aangezien je op de website van Bugatti Baby jezelf nog steeds op een lijst kunt zetten van potentiële kopers, kan het geen kwaad om eens een kansje te wagen.

Tenminste als je het verantwoord vindt om zoveel centjes uit te geven aan een stukje ‘speelgoed’.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."