Britten lappen social distancing aan hun laars.

Nadat de de Britse premier Boris Johnson enkele weken lang Russische roulette speelde met zijn volk door experimenteren met groepsimmuniteit, kondigde hij gisteren dan toch een lockdown af. Vanaf vanavond moeten alle niet-essentiële winkels dicht en zijn samenscholingen van meer dan twee mensen verboden.

In Londen hebben ze de boodschap duidelijk niet begrepen. ‘Vanavond is nu nog niet’, redeneren ze daar en dus zaten de Londense metro’s vanochtend nog overvol.

“De reden waarom het openbaar vervoer nog steeds actief is, is om de belangrijkste werknemers in staat te stellen naar het werk en weer naar huis te gaan”, zei de Londense burgemeester Sadiq Khan. Volgens medici tekent hij daarmee het doodvonnis van duizenden mensen. Tot nu stierven er in Groot-Brittanië slechts 335 mensen aan het coronavirus, maar door lang te aarzelen, dreigt het land af te steven op een catastrofe zoals zich die nu in Italië en Spanje voltrekt.

Laten we hopen dat de wetenschappers ongelijk hebben, maar de Londense taferelen in de metro van vanochtend, voorspellen weinig goeds.