Heb je een gaatje vrij volgend jaar in juli, geld genoeg voor een vliegtuigticket richting de VS en toevallig een ongelooflijke passie voor paintball?  Tijd dan om in actie te ‘schieten’!

In Skirmish, USA wordt jaarlijks het grootste paintball-event ter wereld georganiseerd. Behalve dit jaar uiteraard, wegens een vrij irritant en hardnekkig griepje. Maar geen nood, de inschrijvingen voor 2021 zijn al gestart, dus tijd genoeg om te oefenen op je schoonmoeder & co. Op 9,10 en 11 juli 2021 zullen meer dan vierduizend fanatiekelingen de invasie van Normandië nog eens lichtjes overdoen. Ieder wapen is toegestaan, zolang het maar met verf schiet. De locatie bestaat uit maar liefst vijftig paintball-velden en is meteen het grootste deelnemersveld ter wereld.

Elk veld bestaat uit verschillende elementen om achter te schuilen: bomen, tanks, helikopters en zelfs kastelen. Je kan het niet zo gek bedenken of het staat er. Je kiest zelf aan welke zijde je wilt vechten, de geallieerden of de trouwe volgelingen van Hitler. Voor het inschrijvingsgeld moet je het zeker niet laten, want dat is amper vijftig euro. Het vliegtuigticket daarentegen… Maar je hebt dan wel een ervaring bij die je tijdens het navertellen goed in de verf kan zetten.

Onderstaande beelden tonen hoe het er vorig jaar aan toe ging.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."