Speelde de vrouw nu wel of niet vrijwillig mee ?

Eerder deze week brak er een Waals seksschaandaal uit. Er lekte een video uit waarop een naakte vrouw te zien is die op handen en voeten over de tegelvloer van een voetbalkantine heen en weer kruipt naar mannen in een voetballersoutfit. De seksscènes werden gefilmd in de kantine van eersteprovincialer La Minerie en gingen circuleren op Whatsapp en de sociale media. In een eerste filmpje zie je een naakte vrouw naar een voetballer kruipen, in een tweede filmpje opent één van hen zijn rits en zijn er nog explicietere zaken te zien. Er zouden zeven spelers van de eerste ploeg betrokken zijn. Eén van hen werd herkend als leraar en kreeg ondertussen zijn ontslag.

De video’s gingen vooral in het voetbalmilieu rond in heel de provincie Luik. Tot ze in een politieke bus belandden en het feestje ophield. Jean-Luc Crucke, de Waalse minister voor sportinfrastructuur, is razend.

Aanvankelijk ging men er vanuit dat de vrouw zichzelf aanbood, maar zij heeft nu samen met haar moeder een klacht ingediend. De moeder zei dat haar dochter ‘niet in haar gewone doen’ was. Of ze wel of niet meespeelde, het feit dat het zich afspeelde in een publieke ruimte en dat het filmpje ook aan minderjarigen werd gedeeld, heeft er toe geleid dat het parket een onderzoek is gestart. Dat zou wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben voor de betrokken voetballers. Ze zullen het niet alleen aan hun lief of hun vrouw kunnen gaan uitleggen , maar straks ook aan het gerecht.

De Club zegt erg geschokt te zijn door de zaak en gaat de video ‘bestuderen’ om de spelers te indentificeren. De acteurs riskeren interne en sportieve sancties. Twee van hen zijn zonder ondertussen al geïdentificeerd. Eén van hen was diegene die het meisje uitnodigde en de tweede was diegene die filmde.

Benieuwd of ze zondag tijdens de competitie tot scoren komen.