Terwijl de ene in zijn broek doet van het lachen, pist de ander in zijn/haar/x/y/z broek van colère.

Waar is de tijd dat P-magazine nog een papieren blad was? Die tijd laten we over enkele weken voor een stukje terugkomen: we hebben al die papieren magazines nog digitaal, en weldra zullen we ze online gooien.

Tuurlijk hebben we er zelf al wat in gesnuisterd. En een mens komt nogal wat dingen tegen in die ‘ouwe’ P-magazines. Dingen die een jaar of tien geleden nog gewoon geestig waren, maar waarvoor je nu in ‘t gevang vliegt als je ze durft schrijven. Of toch op zijn minst op het matje geroepen wordt. Vermeende ‘slachtoffers’ van humor krijgen alsmaar langere tenen, hun zieltjes worden met de dag teergevoeliger.

Wij kunnen daar over meepraten. Toen onze drie Rukketiers lustig aan het rondgaan waren in Whatsapp-groepen, postten wij het artikel: ‘P geeft tips aan BV’s voor het versturen van naaktfoto’s’. Om duidelijk te maken dat het met een knipoog bedoeld was, voegden we er nog een ietwat apart ‘puntje zes’ aan toe. Veel mensen zagen daar de grap wel van in, maar een azijnpisster vond het ‘seksistisch’ en nu hebben we een klacht aan onze kous pantalon.

De jongens en meisjes van De Ideale Wereld maakten onderstaand filmpje. Er wordt de draak gestoken met seksisme in de ruimtevaartsector. De reacties erop zijn een beetje verdeeld. Veel mensen vinden het geestig, maar er zijn ook creaturen die het… seksistisch vinden.

 

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.